Ikea!

Idag så drog vi till



Ikea!! Skönt att få känna sig lite svensk igen och skratta åt alla svenska namn men också att få äta sjkt god husmanskost!



Köttbullar och mos, fy fan va gott! Är så ja vill åka tillbaka dit nu och äta kvällsmat!!.
Av någon knepig anledning har de valt att lägga pommes som orginal, men frågar man så kan man få mos. Borde vara tvärtom, 1000 ggr godare. Toppenmos där verkligen. Sen så är det mer husmans med mos.! Tummen upp iaf.

Varför kallar dom lingonsylt för german greedy? Det är inget tyskt med ikea mat! :D

Vi fick även provsmaka lite pepparkakor och kolla på lite
pepparkakshus!.

Kändes lite lustigt att gå runt i Ikea, kul att se att man kan läsa lite och se bilder från Svergie. Kände mig väldigt stolt över Svergie när man gick runt där och man vänta nästan på att man skulle få någon fråga från någon om vad något Ikea namn betydde eller något om svensk historia. Men varför skulle dom fråga, det syns ju inte direkt skillnad på en svensk och en australienare.

Sen tog vi bussen vidare till stranden. Måste ju få se havet i Adelaide.


Bechen som fanns i en ort som heter Glenelg utanför Adelaide. Vädligt fint område!
Förövrigt kostar ett dagspass på bussarna 8 dollar per person, då ingår också tågräls eller subway eller vad det heter?

På lördag åker vii till Melbourne, och vi har fått napp på ett boende till ryggigt bra pris. Vi behöver knappt betala något i utbyte mot att vi hjälper till och fixar till boendet lite, då hon inte varit hemma på 5 månader. Blir intressant och se hur det går. Men iaf så får vi ner priset från 55 dollar per dag till 200 dollar på en månad!!!. Varje dag vi bor där blir en ekonomisk vinst. sen blir det inte värre av att vi har en vän jag träffa i Darwin som bor i Melbourne och letar jobb åt mig för fulla muggar :D..

/Jimmy

Kommentarer
Postat av: jessical

Å kan tänka mig att det måste ha varit underbart att få se ikea och äta köttbullar,,, tänkte på de har de inte kokt potatis... är de bara vi här uppe som äter det....kraam

2011-11-30 @ 11:35:21
Postat av: Jimmy

Ja standard va pommes frites, men det såg inte så gott ut. Potatismosen va skitgod, mashed potatoes :). kokt potatis vet jag inte ifall dom äter i australien. Men det borde dom göra. iaf kunde man inte välja det. men synd med pommes. det blir ju inte lika gott.

2011-11-30 @ 11:39:45
URL: http://livsglada.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0