Vi skulle ha varit i Sverige idag om inte....

Planerna var att vi skulle åka till Australien från Bali, igår satte vi oss på flyget, tanken med resan var att jag och jennifer skulle ta hand om varandra samtidigt som jimmy jobbade. Så vi hade ansökt om holiday visa samt en working holiday visa.

Det blev dock ett problem när vi kom fram. De ville utvisa oss direkt ur landet(eller jimmy) jag och jennifer fick glädjeligen komma in till landet men Jimmy skulle bli hemskickad antingen till Sverige eller bali.

Detta pga att vi hade misstolkat en fråga på workin holiday visat... Frågan var " do you have an dependent children" och vi kryssa i nej på den då det är jag som kommer ta hand om jennifer under tiden han jobbar. Som man gör i Sverige. Detta gillade dem inte då de egentligen menade med frågan var "har du några barn"?

Så vi satt där inne, precis som ni sett på gränsbevakningen australien, i ett litet rum, med ett stort fönster som vi inte kunde se ut i utan bara de som står utanför se in i. Mitt i natten, kändes jävligt hopplöst då hon gång på gång sa att vi skulle bli utvisade snart. Jimmy fick stanna kvar tills hans plan gick och sen fick jag och jennifer göra vad vi ville. Det var helt sjukt, hade de ingen empati för oss? Fatta de inte att vi missförstått frågan?

Hon påstod att Jimmy hade ljugit för dem, och det var allvarligt. men från hans sida var det ingen lögn utan ett missförstånd.

Hon lämnade oss för en halvtimme, det kom in en snällare kvinna och fråga om vi ville ha något och hon berättade att hon tyckte sååååå synd om oss och hon visade ju mer empati än den andre tanten.

Så Jimmy ville ha kaffe men jag var helt borta då jag hade haft huvudvärk sen 5 på dagen och den var nu 4 på natten...


Efter en stund kommer hon tillbaks och säger: "jag låter dig komma in i landet, men din fru får inte stanna här i längre än 3 månader." Vi borde ha kännt lycka här men jag var bara arg på henne för att hon varit så taskig mot oss. Men jaja tillslut kom vi in i landet. Helt förstörda var vi och helt slut.

Nu dagen efter känns allt bra...

orkar dock inte skriva mer men vi har roliga nyheter att berätta.. Vi kan skriva dem imorgon om ni läser då =)

kram kram

Bali

Jag brukar inte hylla länder men när man stiger ut från shoppingcentret och möts av denna utsikt



då är det svårt att inte bli förälskad i landet. :)

Bra vågor är det också i kuta vilket gör att man måste prova



att surfa. Sjukt svår sport ! Men jag antar att det är lite som lära sig snowboard, man får lägga ner rejält med tid på det. Men efter varje gång man lyckats komma ett steg längre så tänkar man "bara en våg till".

Första dagen hyrde jag en bräda en timme för 70 000, surfa dock över tiden men ingen som tar tiden direkt.
Idag hyrde jag för 50 000 för 2 timmar. Efter dagen så fråga jag hur mycket en hel dag kostar och han svara 100 000, bra och veta är att alla priser är förhandlingsbara och ! om du är på kuta beach och priset inte passar så finns det hur många personer som helst som hyr ut. Imorgon så får jag se vad priset blir :).

här finns valutaomväxlare för er som undrar om priset http://coinmill.com/IDR_SEK.html
och
10 000 = 7.5kr
50 000 = 37kr
70 000 = 52 kr
100 000 = 75kr
134 000 = 100kr

så har ni en prisbild på ett ungefär. Taxin tillbaka från stranden kostade 10 000idr !! alltså under 10 kr för en taxi på nån km. Detta gör bali till det land i Asien som vi varit i, till det billigaste taxipriset hitills.

OBS stort obs, priset gäller endast bilar som kör med taximeter försökra er alltid om det innan ni kliver in i bilen.

Vi har åkt resor tidigare, frågar man en annan taxi än blue bird eller blå taxi så fick vi ett pris på 70 000 för en resa som skulle kosta 15 000idr med blue bird.

Gällande taxi till och från flygplats så tror jag knappast att någon slår blue bird eller annan taxi med taxa meter.
Hotell brukar vilja ha 140 000 taxi eller 70 000 för shuttle bus. Idag fråga vi chauffören hur mycket det skulle kosta med blue bird, han svara "cirka 40 000 beroende på trafik".

Nu säger vi God Natt så syns vi imorgon :)



skulle ni ha frågor eller nått sånt så kan ni mejla mig på [email protected] så ska jag försöka hjälpa er i den mån jag kan :)

/ Jimmy

Framme i Kuta kuta

Vi kom fram tidigare idag till Kuta och ja det är värsta turistorten fylld med massa new zeeländare och turister från andra världsdelar =)


Innan vi kom fram så tittade vi på delfinerna och Jimmy fick klappa några vid delfin showen på hotellet =)





Nu ska vi gå ut och kolla om Jimmy kan hyra en surfbräda för att prova på att surfa nere vid Stranden =)


P.S idag klippte Jimmy sig, så ni får en bild senare på hur det blev :D

Nyttig information !!!

Nyttig information för de som ska resa runt i Asien =)

Vi har ju rest runt i Thailand, Malaysia, Singapore och Bali hittills.

 

1.       Tänk på att klockan är 6 timmar före Sverige, så försök vänd på dygnet innan ni reser. Som tur är anpassade vi oss ganska fort efter tiden =)

2.       Den bästa pannkakan finns i Thailand!!!!!! =)

3.       Den bästa fried rice med chicken finns i Bali, heter nasi goreng with chicken, i Thailand heter den fried rice with chicken.

4.       Den bästa fruktshaken finns i Thailand, kostar 30 – 60 baht.

5.       Bästa båtturen vi upplevt var i Bali. Kostar 60 000 indonesiska rupiah /person om du bokar på plats, kan vara dyrare om du bokar via hotellet.  Då åker du runt ca 2 timmar och snorklar. Vill du se på delfinerna får du vakna halv 6 för att sen vara på plats kl 6 vid stranden. Det kostar också 60 000 idr =)

6.       Det blir ju en hel del tvätt när man reser och speciellt när man har barn. I thailand finns det vissa hotell som tvättar för 40baht/kg, i Guesthouset i Malaysia som vi bodde på tvättade de för 5rm/kg. Här i Bali har vi hittat 10 000 idr/kg.  Väljer du att tvätta på vissa hotell, brukar vara på 3 stjärniga och uppåt så tar dom betalt per plagg. En thshirt kostar 3000 idr att tvätta och så vidare. De brukar fråga om man vill ha kläderna strykta då kostar de dubbelt så mycket per kg, men skippa de, för när de packar och viker kläderna blir dom som strykta ändå.

7.       Är du beroende av lakrits som jag var så köp med dig de innan du åker ifrån Sverige. Dock har nog mitt beroende släppt haha =)

8.       Ta inte med dig mycket packning, det är billigt att köpa kläder i Asien.  Vi tog med oss 5 par strumpor, jeans och tröjjor. Har aldrig använt strumpor, jeans eller en tjocktröja, i detta fallet min vårjacka. Det är för varmt för det så vi lämnade kvar dem i Thailand. Det känns som att ju längre ner på kartan du kommer så blir de varmare, här i Bali kan det bli upp till 36 grader varmt.  Vi tog med mycket barnkläder till Jennifer, men det är mycket billigare på plats i vilket land du än åker till här i Asien. Du kan hitta  setpaket för 10 kr =)

9.       Är du i Malaysia så är det bra om du använder långa tunna ”indiska byxor” som jag kallar det, går att köpa i vilken marknad som helst. Anledningen till detta är att det är ett muslimskt land, det var många som kollade på mig när jag hade shorts. Så byt till långa tunna byxor om du inte vill att folk ska titta!!! =)

10.   Ska du åka båt i Thailand, så boka helst via hotellet, för vi blev blåsta på mer pengar när vi åkte longtail i Ao nang. Här i Bali har vi inte upplevt någon blåsning, jag tror att det inte sker så ofta här, men jag kan ju inte säga det till 100 procent.

11.   Tänk på att använda bilbälte när du åker i Singapore, det är olagligt att åka utan.

12.   I Thailand och Malaysia har inte alla bilar bilbälten, så om du är noga med sånt så kolla innan du kliver in i Taxi bilen. Det är ju trots allt många bilolyckor i dessa länder.

13.   Om du har köpt brända filmer i Thailand eller Malaysia när du ska åka till Singapore, så släng dem innan du kliver på planet. För det är olagligt i Singapore och det tar det allvarligt med såna brott.

14.   Ska du äta i stånd i Thailand, Malaysia eller Singapore (har inte hittat många här i Bali) så tänk på att kycklingen kan ha stått ute länge, beställ helst utan kyckling om du har en känslig mage.

15.   Billigaste shoppingen har vi funnit i Bangkok. MEN när du är i nån av dessa länder så kan du fråga hotellpersonalen efter en stor marknad inte PLAZA. Plaza är inomhusshopping med riktiga affärer, går inte pruta!!! På marknader har vi kunnat fynda billiga kläder, i Singapore kunde vi hitta massa billiga kläder och leksaker till barn. Hittade tex ett uno spel för 10 kronor. Och det var original. Det är mycket hårt med import av kläder och övriga produkter i Singapore så tänk på det.  I singapore hittade vi de billigaste kläderna, vi hittade ett linne, byxor eller keps för 1 singapore dollar(5 kr), fast om jag tänker efter hittade vi likadant i Thailand fast inte lika fina =) Så åk till China town när du är i Singapore. I Bangkok kan du be chaufören köra dig till ”stor inomhusmarknad” inne i Bangkok. Där kommer du kunna hitta sängkläder för 130 kr och då är det komplett för en dubbelsäng inklusive överkast =)

Ni får gärna fråga oss nu när minnet är så färskt om ni har några frågor =)

 

 

 

// Aliza


Kapten

Våran Kapten:





En glad prick, han blev så glad när han fick veta att vi var från Sverige så han tog oss båda i hand :D

/Jimmy

Kapten

Våran Kapten:





En glad prick, han blev så glad när han fick veta att vi var från Sverige så han tog oss båda i hand :D

/Jimmy

Snorkling

Yes idag, eller rättare sagt i morse, vid 8 ( tydligen bäst vatten runt 8-9) så drog vi ut med båt och snorklade.
Det kosta 45kr per person för båtresan och då ingick utrustningen. Sjukt prisvärt !



Imorgon så åker vi tillbaks till södra Bali, taxin går vid 10. Eller vi har beställt den till 10. Vi har bokat att åka ut på delfinsafari imorgon vid 6 så vi hinner precis lagom åka ut imorgon och spejja efter vilda delfiner för att sedan käka och åka iväg till Kuta!!

Jag har hört att Kuta har superba nybörjarstränder för surfing, vilket är precis vad jag tänkt att lära mig göra :)

/Jimmy

Top Travel

Min rankning av resan hitills är

1. Bali
2. Thailand
3. Singapore
4. Malaysia

/Jimmy

lyxlyx :D

När vi kom till Melka och fick reda på att vi skulle bo på andra våning så fråga vi ifall vi kunde bo på första, pga att det är smidigare med barnvagn och allt. Vi hade riktigt flyt, pga att det var mycket ledigt så fick vi en bungalow som va cirka 2.5 ggr så stor som första rummet. Stort och riktigt lyxigt inrett.



Va gillar ni vårat badkar ?




Eller vår kungliga säng.




Kolla ytan, inget man annars är bortskämd med som backpacker :).

Summasumarum så är Melka Hotell ett jävligt schysst hotell, men bara så ni vet så är priserna i resturangen 3 ggr så dyra som utanför hotellet, dock fortfarande billigt med Svenska mått.


/Jimmy

Bebiutveckling :D



Lilla Jennifer fick träna och leka av sig idag i lekrummet. Väldigt skönt att det finns ett lekrum på hotellet, första hotellet vi bott som har det. Schysst pris på hotellet med, 250kr per natt dock så lade Agoda på 70 kr per natt när vi skulle betala !!, Agoda säger att dom inte har dolda avgifter, ja säger att dom har det!

Kollar ni på priset på Agoda så kommer dom alltid lägga på en viss summa när ni väl ska till och betala, kollar ni däremot priset på booking så är det priset som är på sidan som gäller. Dock blev vi paffa på förra stället när vi boka på Booking för vi är vana att hemsidan drar hotellkostnaden direkt från visa kortet men booking använde visakortet bara som id och man fick betala hotellkostnaden när man checka ut. Det är ju vanesak vilket man tycker är bäst men jag föredrar att betala direkt när man bokar.

När man bokar på Agoda så får man lite bonuspoäng, när man tjänat tillräckligt många poäng så kan man ta ut dom i form av prisavdrag på hotell. Vi har varit utomlands snart 2 månader och vi har bokat mestadels från agoda men vi har fortfarande inte kommit in i den summa poäng som krävs för att ta ut minsta prisavdrag som är på 25 dollar. Bonusen är mer som kul grej, ni ska veta att när ni väl uppnått bonusen så har ni betalt extraavgifter till agoda som säkerligen är absolut minst 10ggr den bonus ni tjänat in.

Och för alla er som undrar vad resultat blir om man låter en mus och en hare ha det lite trevligt, håll till godo:





/Jimmy

Delfinshow

Käka frukost imorse, som man brukar göra :), tyvärr inte lika god frukost som förra hotellet, utan detta hotellet hade lite mer asiatisk standard mat, dvs det blev toast och kaffe för våran del.

Lagom till efter frukosten så började dagens första delfinshow :)
Där dom hoppa och skutta och allt va dom kunde. Riktigt smarta delfiner får jag lova och säga. Förstår inte hur man lyckats lära dom alla trick.




Vi har läst att det ska finnas massa båtar som åker på delfinsafari för 50-100kr per person så det vore något för oss att kolla mer på.

Jag tänkte det kanske är lättare att lägga in fler inlägg med bilder och sen skriva lite mindre till eftersom vi inte har samma tid eller ork till att uppdatera bloggen. Va tycker ni bäst om ?

/Jimmy

Våran docka


Ett kort från idag på våran lilla söta dotter :)





Vi hitta en lekhörna på delfinhotellet också :D. Det kostar 50 usd att simma med delfinerna i 20 min om man vill det. Sen finns det även ett litet zoo och en pool att bada i också. Eller det är inte som ett separat zoo utan man bor lite som i zoo:et, det finns lite djur här och var runt omkring hotellet.




/Jimmy

Fun day

Idag drog vi iväg på lite äventyr Aliza provade att åka



medans jag åkte wakeboard :).

/ Jimmy

Hej hej

Hej lilla blogg, vi är i Bali nu föresten men ni får vänta på bilder för jag orkar inte nu :). Priser är i Bali verkar väldigt varierat, sen vet jag inte hur det är på andra delar av landet. Här iaf så är kläder billigt, mat billigt och dyrare beroende på resturang, men en kyckling med ris för 7 kr, resturanger har utkörning för 2.5kr till vårat hotell, grymt smidigt.

Taxi däremot är hyffsat dyrt. Se till att ta en blå taxi då dom kör efter taximeter. Priset för taximeter går aldrig få till genom de andra taxi chaufförerna utan det slutar alltid med att man betalar det dubbla.

YES! Fått svar från Australien och jag fick mitt arbetsvisum godkänt!! 1800 svenska kr för ett arbetsvisum och gratis för turistvisum, så nu hoppas ja att vi ska tjäna in det.

Jag är lite orolig över att livskostnaderna i Australien ska äta upp allt bara, vore skönt att spara lite om inte återställa sparandebudgeten som vi nallat lite av nu när vi flygit så mycket på en månad och sen för visumkostnaden då.


Har ni jobbat i Australien i år eller förra året eller så och har tips på transport, boende, jobb mat osv, skriv gärna! :) Tanken är att jag ska söka jobb som fruktplockare men vi får se vad som händer väl på plats :) /Jimmy

Singapore



Välkommen till staden och landet Singapore!
Oj va vi har vandrat, china town, little india och sen nu senast var vi vid hamnen. I Singapore är det inga problem att gå med barnvagn, fina och rena trottearer.

Är man kräsen så är det faktiskt riktigt svårt att hitta god och fräsch mat i Asien om man nu inte vill äta varje dag på säkra kort som mcdonalds, kfc eller kenny roasters. Men jag har iaf hittat några favoriter tex:



Färskpressad juice, välj ut dina frukter, i detta fall kiwi, banan och annanas om jag inte minns fel. Sen mixar dom det med is. Svingott!!



Isdessert :) med mango ovanpå. Inte säker på vad den innehåller men iaf krossad is är en av ingredienserna. Iaf också en riktig favorit.



Vi fynda ett linne till Jennifer och ett par nya byxor i chinatown för 5 kr styck, så visst går det hitta billigt i Singapore också även fast det generellt är dyrare än övriga Asienländer vi varit i hitills.


/Jimmy

Gissa vart vi är nu då?

Vi har varit i Penang en vecka, sett en hel del fina saker, jätte fint hav som omringar staden och mött en hel del roliga människor.

Men vi tyckte inte att Malaysia levde upp till våra förväntningar, vi trivdes inte i landet som vi gjorde i Thailand. Det var något skumt i atmosfären eller vad man nu säger. Planerna när vi var i Malaysia var att få se kristallklara hav och god mat. Men Tioman Island och Perhentian är just nu stormöar, så vi kunde inte åka dit. Och vi ville inte vara kvar i Malaysia något mer så vi drog till...... Singapore!

Smidigt då det inte är så dyrt att flyga dit, vi flög från penang gick på runt 800kr för alla, tog en timme och super trevlig airasia personal. När vi kom fram till singapore var klockan 11 på kvällen. Så vi har inte tagit några bilder, nu är klockan 01.00.. =) Men vi blev positivt överraskade på flygplatsen, när vi skulle ut och ta en taxi, fick vi läsa på en skylt att det var olagligt att som taxichaufför ha en startavgift på mer än 3 singapore dollar, samt ta mer än 0,20 SDR per 400 meter. Det ska vara rätt och man ska inte kunna lura turister så som man lätt gör i Malaysia och Thailand. Det är så skönt när det är så, för då behöver man inte känna sig blåst gång på gång. De sägs att maten ska vara fräsch här, vi får se imorgon.

Nu ska jag lägga mig, har ju en liten sötis som vill upp 7 på morgonen.. =)

//Aliza


Avslutar med en bild på havet som omringar penang, tagen ifrån vårt första hotell i Penang =)


Bussresan

Hann faktiskt ta ett kort på utsikten




Utsikten gör att bussresan blir vädligt värd mycket extra. Förövrigt så är Malaysias bussar som Thailands förstaklassbussar bortsett från att Thailandsbuss hade 32tums tv och karioke. Nervägen till Penang fick vi en buss med ännu större benutrymme, nu fanns det så pass att även ifall den framför mig luta ner max så slog jag ändå inte i knäna, vilket är tacksamt :).








Det kan bli lite klurigt att hålla en 7 månaders från att bli utråkad när man åker buss i 5 timmar men överlag så gick det hyffsat.

Väl framme i Penang så skulle vi kolla upp hotell. Jag hade förberett med att skriva ner adressen till ett billigt hotell. Tyvärr ösregna det så det blev att vi tog taxi raka vägen istället för mellanlanda på internetcafe. Väl framme så var ju superiur rummet såklart slut så vi fick ta ett deluxrum för 160rm + 20rm ifall vi ville ha frukost.

Detta är igentligen lite väl högt för vår budget men från ha bott i ett bokstavligt talat fuktskadat rum så tycker jag vi förtjänar lite lyx.



Vi bor på 4 våning, och med utsikten från fönster och balkong gör att det nästan känns tungt att lämna idag. Superierrummet kostade bara runt 200kr per natt här men eftersom vi inte fick så superbra bemötande så väljer vi ett annat hotell istället mer centralt, även det med pool fast dock utan strand i närheten.

Helt underbart och vilket lugn det gör att från lägenheten höra hur vågorna rör sig över stranden.


Lite tips, medans Thailand har samma utag som i Svergie så har Malaysia helt annorlunda. Dock om man kollar på datorladdaren så kan man se vilken spänning den klarar av, i mitt fall står det 100-240 volt. Iom att Malaysia har 120 volt vad jag vet i uttagen så går det använda dom ändå. Dock behöver man något som släpper spärren på det tredje hålet, tex en nyckel. Malysia har 3 hål i väggen istället för Sverige som har 2. Känner du dig obekväm eller osäker med att stoppa nycklar i väggutagen så gör absolut inte det, en universaladapter som gör att europeiska passar i malaysiska utag kostar cirka 10-20rm, 20-40kr i en affär.

Igår gick vi och käka i shoppingcentrumet lotus, yes tesco lotus finns även i Malaysia!.
När vi skulle hem så ville vi ta taxi cirka 1-1.5km och jag försökte pruta med taxichauffören men han blev skitsur så vi gick istället för åka med han. Han ville ha 10rm cirka 20 kr, men jag ville betala 5 rm och mitt andra bud var 7 rm.

Jämförelsevis med sverige så var väll hans pris ett väldigt bra pris men, jämfört med Thailand där man kan få en tuktuk för 20-50 bath att ta en 3 km ungefär 2-5rm så ser ni snart skillnaden.

/Jimmy

Utomlands 1 månad!!

Nu har vi varit utomlands en månad! det är det längsta jag varit utomlands, Aliza har dock varit längre men om några veckor så tar hon sitt rekord hon med :).

Vi har varit i Cameron Highlands i några dagar.





Pga av höjden så har tempraturen varit lite svalare och legat runt 20grader på dagtid vilket har varit skönt som omväxling då vi kunnat va ute mitt på dagen utan att riskera att varken vi eller Jennifer får värmeslag.

På vägen upp såg vi verkligen häftiga vyer, men trots vi vandra rätt friskt så hitta vi inga i närheten av staden.
Vi prova på att gå lite hicking leder men det va lite för halt och brant för Jennifers skull.

Vi har även införskaffat oss Lonleyplanets bok om Malaysia då vi tröttnat på äta skräpmat i Malaysia. Det kan va lite klurigt annars att hitta mat man vågar äta, då det knappast luktar eller ser ut som västerländsk mat.
Tack vare boken har vi fått upp ögonen för indisk mat, den är inte estetisk tilltalande men den är rätt god. Nam bröden är däremot gudomliga.
Idag befinner vi oss på en ö som heter penang. Även här provade vi lyckan på indisk resturang och det va helt okey. Vi beställde in kycklng ris, bröd, dipp. Läsk och tillslut en kopp kaffe till mig och allt som allt gick det på 20rm vilket motsvarar ca 40 kr och då blev vi mätta båda två.

Så i Malaysia är maten riktigt billig förusatt att du provar vad Malaysia har att erbjuda i matväg. Många amerikanska kedjor har iof rätt bra priser också och vid lunchtid kan man fynda menyer från 6rm vilket är ca 12 kr. Fast är man hungrig så brukar det inte räcka då hamburgarna är i minsta lagen men för under 30 kr är det inga problem att bli mätt. Är man inte kräsen av sig (vilket jag är till vis mån) så kan man fynda ute på gatustånd.

Generellt sett än så länge så känns Malaysia dyrare än Thailand bortsett från mat då, då tillochmed Malaysia kan vara snäppet billigare när det gäller inhemsk mat men ska man dricka alkohol och öl så kostar det mycket mer i Malaysia.

Man kan även fynda massage även i Malaysia även om det är bra mycket svårare att hitta till än i Thailand.



Efterlängtad fotmassage. Vi har vandrat så nästan fötterna blöder och då är det inte fel att med 45 min fotmassage. Varning dock, kittlas grymt mycket! :D


//Jimmy

RSS 2.0