Nyttig information !!!

Nyttig information för de som ska resa runt i Asien =)

Vi har ju rest runt i Thailand, Malaysia, Singapore och Bali hittills.

 

1.       Tänk på att klockan är 6 timmar före Sverige, så försök vänd på dygnet innan ni reser. Som tur är anpassade vi oss ganska fort efter tiden =)

2.       Den bästa pannkakan finns i Thailand!!!!!! =)

3.       Den bästa fried rice med chicken finns i Bali, heter nasi goreng with chicken, i Thailand heter den fried rice with chicken.

4.       Den bästa fruktshaken finns i Thailand, kostar 30 – 60 baht.

5.       Bästa båtturen vi upplevt var i Bali. Kostar 60 000 indonesiska rupiah /person om du bokar på plats, kan vara dyrare om du bokar via hotellet.  Då åker du runt ca 2 timmar och snorklar. Vill du se på delfinerna får du vakna halv 6 för att sen vara på plats kl 6 vid stranden. Det kostar också 60 000 idr =)

6.       Det blir ju en hel del tvätt när man reser och speciellt när man har barn. I thailand finns det vissa hotell som tvättar för 40baht/kg, i Guesthouset i Malaysia som vi bodde på tvättade de för 5rm/kg. Här i Bali har vi hittat 10 000 idr/kg.  Väljer du att tvätta på vissa hotell, brukar vara på 3 stjärniga och uppåt så tar dom betalt per plagg. En thshirt kostar 3000 idr att tvätta och så vidare. De brukar fråga om man vill ha kläderna strykta då kostar de dubbelt så mycket per kg, men skippa de, för när de packar och viker kläderna blir dom som strykta ändå.

7.       Är du beroende av lakrits som jag var så köp med dig de innan du åker ifrån Sverige. Dock har nog mitt beroende släppt haha =)

8.       Ta inte med dig mycket packning, det är billigt att köpa kläder i Asien.  Vi tog med oss 5 par strumpor, jeans och tröjjor. Har aldrig använt strumpor, jeans eller en tjocktröja, i detta fallet min vårjacka. Det är för varmt för det så vi lämnade kvar dem i Thailand. Det känns som att ju längre ner på kartan du kommer så blir de varmare, här i Bali kan det bli upp till 36 grader varmt.  Vi tog med mycket barnkläder till Jennifer, men det är mycket billigare på plats i vilket land du än åker till här i Asien. Du kan hitta  setpaket för 10 kr =)

9.       Är du i Malaysia så är det bra om du använder långa tunna ”indiska byxor” som jag kallar det, går att köpa i vilken marknad som helst. Anledningen till detta är att det är ett muslimskt land, det var många som kollade på mig när jag hade shorts. Så byt till långa tunna byxor om du inte vill att folk ska titta!!! =)

10.   Ska du åka båt i Thailand, så boka helst via hotellet, för vi blev blåsta på mer pengar när vi åkte longtail i Ao nang. Här i Bali har vi inte upplevt någon blåsning, jag tror att det inte sker så ofta här, men jag kan ju inte säga det till 100 procent.

11.   Tänk på att använda bilbälte när du åker i Singapore, det är olagligt att åka utan.

12.   I Thailand och Malaysia har inte alla bilar bilbälten, så om du är noga med sånt så kolla innan du kliver in i Taxi bilen. Det är ju trots allt många bilolyckor i dessa länder.

13.   Om du har köpt brända filmer i Thailand eller Malaysia när du ska åka till Singapore, så släng dem innan du kliver på planet. För det är olagligt i Singapore och det tar det allvarligt med såna brott.

14.   Ska du äta i stånd i Thailand, Malaysia eller Singapore (har inte hittat många här i Bali) så tänk på att kycklingen kan ha stått ute länge, beställ helst utan kyckling om du har en känslig mage.

15.   Billigaste shoppingen har vi funnit i Bangkok. MEN när du är i nån av dessa länder så kan du fråga hotellpersonalen efter en stor marknad inte PLAZA. Plaza är inomhusshopping med riktiga affärer, går inte pruta!!! På marknader har vi kunnat fynda billiga kläder, i Singapore kunde vi hitta massa billiga kläder och leksaker till barn. Hittade tex ett uno spel för 10 kronor. Och det var original. Det är mycket hårt med import av kläder och övriga produkter i Singapore så tänk på det.  I singapore hittade vi de billigaste kläderna, vi hittade ett linne, byxor eller keps för 1 singapore dollar(5 kr), fast om jag tänker efter hittade vi likadant i Thailand fast inte lika fina =) Så åk till China town när du är i Singapore. I Bangkok kan du be chaufören köra dig till ”stor inomhusmarknad” inne i Bangkok. Där kommer du kunna hitta sängkläder för 130 kr och då är det komplett för en dubbelsäng inklusive överkast =)

Ni får gärna fråga oss nu när minnet är så färskt om ni har några frågor =)

 

 

 

// Aliza


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0